Skip to main content

Vinkkejä ennen matkaa

    1. Varmista, että kaikki asiaankuuluvat asiakirjat ovat voimassa

Asiakirjoja ovat mm. vakuutukset, varaukset, viisumit, liput ja tietenkin passi (huomaa, että jotkut maat eivät hyväksy passeja, jotka ovat voimassa alle kuusi kuukautta maahan saapumisen aikaan)
 

2. Ota kopioita kaikista matkustusasiakirjoistasi

Jos esimerkiksi passisi varastetaan tai hukkaat sen, haluat olla varma, että voit yhä palata kotimaahan tai pystyä todistamaan kansalaisuutesi.

Hyvä idea on myös jättää kopiot asiapapereistasi luotettavalle henkilölle. Silloin sinulta löytyy myös varmuuskopiot.

3. Kanna mukana paikallista rahaa

Kaikki paikat eivät aina välttämättä hyväksy luottokortteja. Varsinkin esimerkiksi junat ja bussit. On hyvä idea nostaa rahaa pankkiautomaatista maassa jossa olet käymässä, tai käydä pankissa vaihtamassa paikalliseen valuuttaan.
 

4. Pakkaa vähemmän

Usein pääset käyttämään vain puolet vaatteista, joita olet pakannut. Se jättää myös enemmän tilaa matkamuistoille, lahjoihin ja muihin tavaroihin, joita saatat haluta tuoda kotiin.

5. Pakkaa ylimääräisiä vaatteita käsimatkatavaraasi

Jos matkatavarasi eivät saavu lentoasemalle, sinulla on ainakin jotain muuta vaatetta kuin matkustusvaatteet. Samasta syystä voi myös hammasharja olla hyvä idea pakata käsimatkatavaraasi.

6. Pakkaa useampi kuin yksi uimapuku

Varsinkin jos matkustat lasten kanssa - silloin jos uitte enemmän kuin kerran päivässä, teillä on aina kuiva uimapuku käytettävissä.

7. Asioita joita voit harkita mukaan matkalle

  • Aurinkovoide
  • Maitohappobakteerit (Idoform Matka)
  • Matkapahoinvointilääke
  • Haavan puhdistusaine
  • After Sun -voide
  • Laastareita
  • Kipulääkkeet
  • Käsien puhdistusaine
  • Pienet sakset ja pinsetit

Miettikää myös millaisia ongelmia sinulla tai perheelläsi on ollut aikaisemmin matkustaessa, tai mitä muuta voisit tarvita matkustaessa - tämä voisi olla esimerkiksi allergialääkkeet, silmätippoja tai tuotteita närästykseen.

8. Muista eväät

Matkustaminen ulkomaille on hauskaa, mutta joskus ulkomailla syöminen voi olla vaikeaa. Tuomalla pieniä eväitä mukanasi, annat itsellesi aikaa löytää juuri sinulle sopivan ravintolan tai ruokakojun.
  Travel Pack

Travel Pack

Hyvänmakuinen purutabletti koko perheelle (yli 3-v.)